Close

20. Februara 2017.

O masažama

Savremeni nacin zivota,svakodnevne obaveze kao i stres postavili su pred nas prioritetni cilj a to je ocuvanje psiho fizickog zdravlja. Zavirite u naš kutak, relaksirajte se i revitalizirajte, vratite preko potrebnu energiju. Nudimo Vam zdrav nacin zivljenja.

Aquamax masažne kade koriste simbiozu vode i vazduha koji su zajedno usmereni kroz razlicite vrste dizni ka telu.Veoma je bitno da se dizne mogu pomijerati, kao i regulisati intenzitet hidromasaze tako da svako moze uzivati u njoj. Tako masaza moze biti od najneznije pa do veoma intenzivne u zavisnosti od potreba.

Hipertermija kade, odnosno povećana temperatura vode indukuje jačanje imuniteta protiv raznih bolesti – počev od virusnih infekcija pa do najtežih bolesti

Alternativna medicina: Mnogi lekari preporučuju hidromasažu i tople kupke kao alternativno sredstvo pri tretmanu bolova u predelu kičmenog stuba, istegnuća ili zapaljenja mišićnih tkiva, bolova u vratu i ramenima, artritisa, glavobolje, fibromilagije, mišićno-skeletnih ili nervno-mišićnih smetnji, “sportskih povreda”, raznih hroničnih bolova i stresa

Hidromasaža pomaže kod lečenja raznih zapaljenja, prehlada i gripa

Inhalacija isparenja tople vode tokom hidromasaže preporučljiva je kod sinusitisa, bronhitisa, alergije i astme

Tretman hidromasažom sa toplom vodom je najbolji način detoksinacije i čišćenja organizma, tj. za odstranjivanje otrovnih i nepoželjnih materija, uključujući toksine (dioksine) iz masnih naslaga posredstvom znojenja. HM tretmanom ukljanjaju se depoziti kalcijuma iz krvnih sudova kao i oštećene ćelije kapilara.

Korišćenje HM kade stimuliše cirkulaciju te povoljno deluje na kardio-vaskularni sistem. Pulsni ritam se obrzava sa oko 75 na 100 – 140 u minuti tokom tretmana u trajanju do 15 minuta. Ovime se povećava cirkulacija krvi ali ne i krvni pritisak zbog toga što se kapilari šire pod uticajem toplote omogućavajući veći protok krvi. Snabdevanje ćelija kiseonikom i drugim korisnim materijala se poboljšava.

 Negovanje ljepote i dobrog izgleda:

HM omogućuje višestruko čišćenje kože, odstranjuje neaktivne ćelije i nevidljivu nečistoću.

  • HM značajno povećava cirkulaciju krvi kroz kožu.
  • Povećan protok krvi tokom HM znači mnogo bolje snabdevanje kože i potkožnih ćelija važnim gradivnim materijama i kiseonikom, čime se ubrzava obnavljanje i razvoj ćelija i postiže dobar i zdrav izgled kože i poboljšanje njenih funkcija, kao i čitavog tela. Dijelovi kože koji pate od posledica slabe cirkulacije bivaju na ovaj način postepeno revitalizovani.
  • Intenzivnije korišćenje HM kada doprinosi oslobađanju od celulita, odnosno masnih naslaga, a posebno onih manje čvrstih.
  • Takođe, poboljšanje metabolizma višestruko doprinosi dobrom i zdravom izgledu
  • Proces izazvan toplom vodom i hidromasažom mnogo efikasnije odstranjuje suvišan sadržaj lojnih žlezda nego samo mlaka voda i sapun. Pored toga tim procesom odstranjuje se i štetna bakterijska flora koja se obično nalazi u tim žlezdama i koja može biti uzrok lokalnih infekcija kože.
  • Nadalje, stimuliše se stvaranje kolagena u ćelijama koji povećava elastičnost kože i  smanjuju bore.
  • I na kraju, tretman u HM kadama poboljšava hidrataciju kože.

Medicinski autoriteti procenjuju da se između 70% i 80% svih poseta lekarima odnosi na zdravstvene poremećaje koji su usvom korenu povezani sa stresom. Hronični stres direktno napada imunološki sistem i ukoliko se takvo stanje ne kontroliše i ne sanira, izvesna posledica je ugroženo zdravlje uz čitavu moguću skalu oboljenja – počev od čestih prehlada, infekcija ili alergija, preko oboljenja srca i krvnih sudova, pa sve do najtežih bolesti.Iskustvo kaže da se stres najbolje otklanja fizičkim vežbama i relaksirajućim sredstvima, gde je jedno od najefikasnijih hidroterapija toplom vodom. Mehanizam neutralizacije stresa bazira se na kombinovanom dejstvu tople vode i mehaničkog efekta hidro-masaže, a može se pojačati korišćenjem tzv. “aroma-terapije”. Medicinski eksperti za hidromasažu spominju i pozitivan efekat socio-porodične terapije koji je blagotvoran u slučajevima kada članovi uže porodice istovremeno i uz razgovor koriste za to podesne hidromasažne sisteme (za dve ili više osoba).

  • Aquamax masažne kade koriste simbiozu vode i vazduha koji su zajedno usmereni kroz razlicite vrste dizni ka telu.Veoma je bitno da se dizne mogu pomijerati, kao i regulisati intenzitet hidromasaze tako da svako moze uzivati u njoj. Tako masaza moze biti od najneznije pa do veoma intenzivne u zavisnosti od potreba.

Kako maksimizirati efekat hidromasaže?

Aquamax kada opusta i revitalizira , ali da bi se maksimizirao efekat hidromasaze treba obratiti paznju na nekoliko stvari:

najbolje vrijeme za koriscenje hidromasaze je posle fizickih aktivnosti ili pred spavanje,ne preporucuje se punog stomaka

preporucena temperatura vode je oko 37 stepeni celzijusa

Otimalno vrijeme masaze je oko 15÷20 min.

Pozeljno je odraditi blagi piling koze pre hidromasaze,tj. “pripremiti teren” za tretman.